V rámci Dni mesta predstavia ukážky slovensko-poľskej spolupráce

17.07.2009 Kežmarok

Zamagurské mestečko Spišská Stará Ves patrí k najmenším na Slovensku, má približne 2300 obyvateľov, takže Dni mesta, ktoré sa dnes začali, majú charakter rodinného sviatku.
Dnešok patrí predovšetkým deťom, pre ktoré magistrát pripravil dopoludnie plné športu a zábavy. Okrem futbalu, vybíjanej v kruhu či skákania vo vreci si mohli vyskúšať zručnosť napríklad v kreslení na chodník. Popoludní otvoria výstavu výtvarných prác talentovaných detí a v kultúrnom dome sa začne divadelné predstavenie Sedem kozliatok v podaní Divadla bez opony z Banskej Bystrice.
Tretí ročník Dni mesta Spišská Stará Ves bude pokračovať aj počas víkendu. V sobotu dopoludnia otvoria na námestí Staroveský jarmok a popoludní v športovom areáli predstavia možnosti vzájomnej pomoci samospráv v rámci slovensko-poľskej prihraničnej spolupráce. Ukážky súčinnosti pri záchrane zdravia a majetku občanov budú prezentovať jednotlivé zložky Integrovaného záchranného systému z oboch strán hraníc.
Dni mesta vyvrcholia v nedeľu, kedy je na programe súťaž dobrovoľných hasičských zborov z okresu Kežmarok, ochutnávka špecialít z kuchyne starých mám, či folklórne vystúpenia domácich a hosťujúcich súborov a skupín.
 

Vyberte región